Δελτία Τύπου|

Την κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ιδρυθούν Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων σε Δροσάτο και Κεντρικό απέσπασε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι – αστραπή στην προσφυγική δομή του Χέρσου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε στον κ. Καμμένο ότι ο Δήμος Κιλκίς συμβάλλει στη διαχείριση του προσφυγικού με τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου πλην όμως δεν αποδέχεται και δεν είναι σε θέση να αντέξει το βάρος νέων προσφυγικών εστιών σε Δροσάτο και Κεντρικό. Μετά τη ρητή διαβεβαίωση του

κ. Καμμένου ότι δε θα γίνουν νέες προσφυγικές δομές στο Δήμο Κιλκίς, η σύντομη συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε σε ζητήματα οργάνωσης των υποδομών στο στρατόπεδο ”Μαζαράκη” Χέρσου όπου εδρεύει το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κιλκίς ο Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορος Πιπερίδης και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Mωϋσίδου, υπεύθυνη για θέματα πολιτικής προστασίας, διένειμαν στους πρόσφυγες είδη ρουχισμού και υπόδησης που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού.

112

XERSO 10

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window