Δελτία Τύπου|

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα στοιχεία που καταμαρτυρούν τα ποσοστά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι τραγικά. Ένα στα πέντε παιδιά έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας ενώ, δυστυχώς, ελάχιστες από τις περιπτώσεις αυτές φτάνουν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση.

Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς, σε συνεργασία με τη συντονίστρια της ευρωπαϊκής εκστρατείας ”Ένα στα Πέντε” στην Ελλάδα Έλενα Ράπτη, βουλευτή α΄ Θεσσαλονίκης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, σε μια προσπάθεια, να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί στην Ελλάδα που να μην ξέρει τον Κανόνα του Εσώρουχου και το «1 στα 5» να γίνει μηδέν!

Με τις εισηγήσεις της κας Ράπτη και της δικηγόρου κυρίας Καλλισθένης Πάκα για το ισχύον νομικό πλαίσιο στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα «εφοδιαστούν» με γνώση και την κατάλληλη θωράκιση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης.

Θα αποτελούσε μεγάλη χαρά και τιμή να παραστείτε στην τόσο σημαντική αυτή εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση δεν έχει ηλικία ούτε φύλο και τα τραύματα στο σώμα και στην ψυχή δεν μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Ας ευαισθητοποιηθούμε, λοιπόν, ακόμη περισσότερο και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για την εξάλειψή της!

 

Με εκτίμηση

Άννα Δημάκη

Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς

Δημοτική Σύμβουλος

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window