Γενικά - Επικαιρότητα|

citychalenge2

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE – με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δράση διοργανώνεται από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού”, Πειραιώς 254 στο Μοσχάτο Αττικής (https://goo.gl/maps/xjjgbRXmgRm).

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων, αναλυτές, προγραμματιστές, επαγγελματίες καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να διαγωνιστεί στο πλαίσιο μίας ομάδας για την ανάπτυξη μίας εφαρμογής – υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους μας. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις (workshop) με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συζητήσεις για καλές πρακτικές σε Δήμους στο πλαίσιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Στόχος του Τριήμερου Μαραθώνιου Καινοτομίας είναι να διακριθούν πιλοτικές εφαρμογές/υπηρεσίες, οι οποίες θα βραβευθούν και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν μέσα από ειδική δομή υποστήριξης της ΚΕΔΕ (Smart City Accelerator) ώστε να είναι ελεύθερα διαθέσιμες σε κάθε Δήμο, από το marketplace εφαρμογών της ΚΕΔΕ. Με αυτή τη διαδικασία η ΚΕΔΕ στηρίζει τους Δήμους στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικοποίησης των υπηρεσιών τους, πετυχαίνουμε οικονομίες κλίμακας (εφαρμογές και υπηρεσίες μια φορά για όλους), αναδεικνύουμε καλές πρακτικές και βοηθούμε τα νέα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, με την ιδέα τους, και να μείνουν στην Ελλάδα, ως αντίδοτο στο φαινόμενο brain drain.

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας καλέσουμε να συμμετέχει ο Δήμος σας ενεργά στη διαδικασία με τους παρακάτω τρόπους:

● Να συμμετέχετε εσείς και τα στελέχη του Δήμου σας στον Μαραθώνιο Καινοτομίας και τις παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε να εκθέσετε τυχόν καλές πρακτικές που εφαρμόζετε στο Δήμο σας – σε οποιοδήποτε τομέα- αλλά και να ενημερωθείτε για τις τάσεις στον τομέα των Τ.Π.Ε και τη δημιουργία της έξυπνης πόλης.

● Nα συμμετέχετε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ομάδων την Κυριακή 14/5/2016.

● Επιπλέον επισυνάπτεται ενημερωτική αφίσα έτσι ώστε να προωθηθεί η δράση και να ενημερωθούν ενδιαφερόμενες ομάδες από το Δήμο σας. Παρακαλούμε όπως αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και εκτυπωμένη η αφίσα δράσης στα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου σας. Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας στον Μαραθώνιο Καινοτομίας, λειτουργεί στην ΚΕΔΕ ειδικό γραφείο υποστήριξης στο οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε:

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας : Κουγιανός Γαβρίλης, τηλ. 2132147609, email: kougianos@kedke.gr Σίμνου Βίκυ, τηλ. 2132147677, email: simnou@kedke.gr Πιστεύουμε ως ΚΕΔΕ ότι μέσω του Μαραθώνιου Καινοτομίας θα συμβάλλουμε ενεργά στη δημιουργία καινοτομίας, στην ενίσχυση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και θα δημιουργήσουμε άμεσες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των Δήμων καθώς και στην εσωτερική τους λειτουργία με βάση τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.  

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window