Δελτία Τύπου|

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εγκαινιάζουν τη φωτογραφική έκθεση ‘’Η Ελληνίδα στον πόλεμο’’ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Πρόκειται για μια περιοδική έκθεση που τοποθετεί ψηλά στο καταθετήριο της ιστορικής μνήμης τη διαχρονική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες. Μέσα από τις μαρτυρίες ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού, η έκθεση διατρέχει τη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, από την Επανάσταση του ’21, τον Πόλεμο του 1897, το Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της σύγχρονης Ελληνίδας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το φωτογραφικό υλικό έχουν επιμεληθεί ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το σπάνιο αρχείο που θα εκτεθεί προέρχεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής”, καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου. Η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού.

 

 

 

 

Η έκθεση ‘’Ελληνίδα στον πόλεμο’’ θα φιλοξενηθεί στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και θα είναι επισκέψιμη στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-12:30 και 18:00-20:30, Σάββατο 18:00-20:30 και την Κυριακή: 11:00-14:00, 18:00-21:00.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Search Window