Πολιτισμός|

operaprovesΟ Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση της θεατρικής ομάδας PASSATEMPO “Η όπερα του ζητιάνου” τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου.

Η Όπερα του ζητιάνου του Τζον Γκέι είναι μια μουσικοθεατρική σάτιρα, πρότυπο της μεταγενέστερης Όπερας της πεντάρας του Μπρεχτ, με θέμα τη διαφθορά των κατώτερων τάξεων της Αγγλίας στις αρχές του 18ου αιώνα. Πρόκειται για ένα κλασικό στο είδος του έργο -με αυτό εγκαινιάζεται το είδος της λαϊκής όπερας (ballad opera)- που στις σημερινές οικονομικές συνθήκες αποκτά απροσδόκητη επικαιρότητα.

Το έργο ανεβαίνει ως λαϊκή μουσικοθεατρική παράσταση, με ζωντανή μουσική, πολλά τραγούδια, ποικίλες μεταμορφώσεις και άφθονο χιούμορ, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο ο λαϊκός του χαρακτήρας αλλά και να τονιστούν οι αναλογίες με το σήμερα.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και φοιτητικό- μαθητικό 7 ευρώ.

Η θεατρική ομάδα PASSATEMPO

Η θεατρική ομάδα Passatempo δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από επαγγελματίες καλλιτέχνες που δουλεύουν και προσφέρουν χρόνια στο θέατρο της Θεσσαλονίκης: Γλυκερία Καλαϊτζή (σκηνοθέτις), Ευαγγελία Κιρκινέ, Μαρία Καραδελόγλου (σκηνογράφοι-ενδυματολόγοι), Κώστας Βόμβολος (μουσικός), Ιωάννα Μήτσικα (χορογράφος), Στράτος Κουτράκης (φωτιστής), Σοφία Ευτυχιάδου (θεατρολόγος-δραματολόγος), Κορίνα Χαρίτου (θεατρολόγος-σκηνοθέτις)· όλοι τους με σημαντική και πολυετή παρουσία στη θεατρική Θεσσαλονίκη και σημαντικές συνεργασίες, με το Κρατικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», την Ακτίδα Αελίου αλλά και ΔΗΠΕΘΕ της Μακεδονίας και της Θράκης. Από τον Απρίλιο του 2012 σε συνεργασία με δύο νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, την Ειρήνη Αμπουμόγλι (Lassaad Ecole Internationale de Theatre, Βρυξέλλες-Παιδαγωγική Jacques Lecoq) και τον Γιώργο Καραβασίλη (ΜΑ Drama Centre, Central St. Martins, University of the Arts London) διαμόρφωσε και ένα μικρό χώρο έρευνας και φιλοξενίας τεχνών, το Passatempo Inn, που ήδη ξεκίνησε την δραστηριότητά του με δύο σεμινάρια, ένα πάνω στην τεχνική εμψύχωσης της εκφραστικής μάσκας κι ένα πάνω στην υποκριτική τεχνική του Meisner.

Πρώτη παραγωγή της ομάδας ήταν το κλασικό έργο του Άντον Τσέχοφ Τρεις αδερφές, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την άνοιξη του 2011, στο θέατρο «Έξω από τα Τείχη» (Ευαγγελίστρια), κερδίζοντας κοινό και κριτική.

Συνέχισε με ένα σύγχρονο έργο, την Ολεάννα του Ντέιβιντ Μάμετ, σε συμπαραγωγή με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Ένα προκλητικό έργο, όπου με αφορμή το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, θίγονται θέματα, όπως η εκπαίδευση και ο ρόλος της, η χρήση της γλώσσας και η κατάχρηση της εξουσίας, η αντιπαλότητα στις σχέσεις των δύο φύλων.

Comments are closed.

Close Search Window