Δελτία Τύπου|

Για τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία μίλησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Κιλκίς και δημοτική σύμβουλος Άννα Δημάκη, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των Πολιτιστικών Συλλόγων ”Εχέδωρος”Γαλλικού, Γυναικών Καμπάνη και Μανδρών οι οποίοι πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Κιλκίς αναφέρθηκε στους διεκδικητικούς αγώνες των γυναικών για την αναγνώριση και κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων, στη σταδιακή αποδέσμευσή τους από τα παραδοσιακά στερεότυπα και στην ενεργή συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, σε τομείς ευθύνης στην κοινωνία, στην εργασία, στην πολιτική. Υπογράμμισε ότι στις σημερινές συνθήκες βίαιης συρρίκνωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και συμπίεσης του κοινωνικού κράτους, απότοκες της μεγάλης οικονομικής κρίσης και ύφεσης που βιώνει η χώρα, η υπόθεση των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών μεταξύ γυναικών και ανδρών προσλαμβάνει νέες διαστάσεις. Διάφορες κατηγορίες γυναικών αντιμετωπίζουν διαφορετικές διακρίσεις. Γυναίκες άνεργες, μετανάστριες, με αναπηρία, με διαφορετικό θρήσκευμα, διαφορετική κοινωνική τάξη, γυναίκες ρομά, γυναίκες αγροτικών περιοχών είναι δυστυχώς περισσότερο ευάλωτες στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και στην άσκηση βίας σε όλες τις μορφές της. ”Είναι πλέον αναγκαιότητα οι δημόσιες παρεμβάσεις με την όποια μορφή τους να θέσουν σε απόλυτη προτεραιότητα αυτές τις κατηγορίες γυναικών” είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Δημάκη τόνισε ότι έχουν σημειωθεί βήματα προόδου σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο στο ζήτημα προώθησης της ισότητας των φύλων και ανακοίνωσε ότι η νεοσυσταθείσα δημοτική επιτροπή της οποίας προϊσταται, με την τιμητική όπως τη χαρακτήρισε πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, θα προχωρήσει στην πράξη σε στοχευμένες ενέργειες και δράσεις που αφορούν την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων με βάση το φύλο, την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και παιδιών, την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα για γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. 2-1

Comments are closed.

Close Search Window